Vandaag in het glas.
Beste liefhebber van het betere distillaat.
In dit kletsnatte weer, kan een whisky al eens deugd doen.
Vandaag eentje uit de speyside. Eentje die me doet dromen van drogere en warmere tijden.
In het glas een Benriach single cask, gebotteld door Douglas Laing voor hun ‘provenance’ reeks.
Deze werd na een rijping van 9 jaar op een ex-bourbon hogshead, gebotteld op 46°.
Dit leverde een 286 flesjes op.
Mooie, ronde, toegankelijke whisky die iedereen wel kan bekoren. Ook de prijs van zorgt dat deze in iedere whisky-kast een plaatsje verdient.
Benriach 2012 – 9Y Douglas Laing
Kleur
licht goud
Neus
In de neus wordt je alvast verwelkomd door mooi wit fruit. Appel, peer, perzik. Op de achtergrond is er ook wel wat kruidigheid te bespeuren. Ik voel me eventjes weer in de lente.
Smaak
In de mond zet dit fruit zich mooi verder. De kruidigheid en peper van de ex-bourbon is op een mooie manier aanwezig. Maar veel milder dan ik verwachtte van deze jonge whisky
Prijsklasse
€50 - €60
Regio/Type
Speyside